MakFood

Με διαφορά ποιότητας

Η Φιλοσοφία μας

Η 20ετη εμπειρία μας στην παραγωγή και εμπορία παραδο-σιακών προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, η επιχειρηματική μας φιλοσοφία που στηρίζεται στην ποιότητα και εξυπηρέτηση των πελατών μας και ο σεβασμός στον καταναλωτή, μας ωθεί να επιλέγουμε τα καλύτερα υλικά και πρώτες ύλες,  για να προσφέρουμε στον καταναλωτή υψηλή ποιότητα και γεύση.

 

Σήμερα στα δύσκολα που προηγήθηκαν και σε αυτά που ακολουθούν,  με αρχές την ποιότητα, την ανταγωνιστική τιμή και την εξυπηρέτηση, παράγουμε  άριστα  προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης,  στις ιδιοκτήτες σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, κάτω από τις αυστηρές διαδικασίες των συστημάτων ποιότητας ISO .

 

MAKFOOD

Με διαφορά ποιότητας

Οι προμηθευτές μας

Πρώτες ύλες

Άλευρα Μύλων Κρήτης

Το αλεύρι είναι μια λεπτή σκόνη που δημιουργείται από δημητριακά ή άλλα αμυλούχα φυτά, ύστερα από άλεσμα σπόρων και δημητριακών. Συνηθέστερα παράγεται από το σιτάρι, αλλά και από το καλαμπόκι, τη σίκαλη, το κριθάρι, και το ρύζι. 

Χρησιμοποιείται κυρίως σε μείγμα με νερό, για την παρασκευή διάφορων ζυμών, που με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διαφόρων ειδών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το συστατικό του αλευριού που συμβάλλει περισσότερο στην συνεκτικότητα της ζύμης είναι οι πρωτεΐνες και κυρίως η γλουτένη. Τα δυο βασικά είδη των πρωτεϊνών του αλεύρου είναι η μη-γλουτένη (15%, δεν σχηματίζει ζυμάρι) και η γλουτένη (85%, σχηματίζει ζυμάρι).

Οι ποιότητες και οι κατηγορίες των αλεύρων διακρίνονται από τον τρόπο του αλέσματος, το βαθμό κοσκινίσματος και την ποιότητα του σιταριού και των άλλων δημητριακών, απ’ όπου προέρχονται. Από άποψη ποιότητας του σιταριού, τα άλευρα διακρίνονται σε άλευρα σκληρού σιταριού, μαλακού σιταριού και ημίσκληρου. 

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νησιού, καθώς και μία από τις σημαντικότερες αλευροβιομηχανίες της χώρας μας, με ημερήσια δυνατότητα άλεσης 450 τόνων σίτου την ημέρα. Η σύγχρονη τεχνική και τεχνολογία που χησιμοποιούν, συνεπάγονται τη δυνατότητα παραγωγής περισσοτέρων από 300 τύπων αλεύρων εξαιρετικής ποιότητας για οποιαδήποτε χρήση που καλύπτει τις σημερινές απαιτήσεις της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. 

Φρέσκος Kρητικός ανθότυρος (φρέσκια μυζήθρα)

Ο Κρητικός ανθότυρος (στην Ανατολική Κρήτη λέγεται μυζήθρα), παρασκευάζεται από το υπόλοιπο (χουμά) της τυροκομίας άλλων τυριών (π.χ. Γραβιέρας), στο οποίο προστίθεται 10-20% γάλα. Το τυρί που παρασκευάζεται μπαίνει μέσα σε καλούπια για να στραγγίσει. Ο φρέσκος ανθότυρος ως μαλακό τυρί έχει μεγάλη υγρασία, και συνάμα μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά χωρίς να υστερεί σε γεύση. 


Φρέσκο βούτυρο

Το βούτυρο είναι κίτρινη έως λευκή λιπαρή ουσία που παρασκευάζεται από γάλα ή γάλα κορυφής (δηλαδή το περισσότερο λιπαρό μέρος του γάλακτος μετά τη διαδικασία διαχωρισμού που λέγεται αποκορύφωση) ή μείγμα τους με βουτυροποίηση (απόδαρση). Με τη βουτυροποίηση επιτυγχάνεται η συνένωση των λιποσφαιρίων σε ένα στερεό γαλάκτωμα (στο γάλα τα λιποσφαίρια είναι σε μεγαλύτερες αποστάσεις και μη συνδεδεμένα). Το γαλάκτωμα αυτό εμπεριέχει εκτός από λιποσφαίρια και νερό, τυρόπηγμα, γαλακτοζάχαρο, και ανόργανα άλατα. Το χρώμα τού βουτύρου οφείλεται στο καροτένιο και άλλες λιποδιαλυτές χρωστικές που περιλαμβάνονται στο λίπος. Το γάλα που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, μπορεί να είναι αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο, ή αιγοπρόβειο.

Κρητικά αλλαντικά

Τα αλλαντικά δημιουργήθηκαν πριν πολλά χρόνια ως ένας απλός τρόπος συντήρησης του κρέατος. Ότι δεν κατανάλωνε άμεσα η οικογένεια έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αργότερα και τίποτα δεν πήγαινε χαμένο μιας και το κρέας ήταν πολυτέλεια. Έτσι έφτιαχναν λουκάνικα και σύγκλινα, κάπνιζαν κάποια κομμάτια με αρωματικά βότανα ή τα συντηρούσαν σε μικρές μερίδες μέσα στο ίδιο το λίπος του ζώου. Σήμερα τα αλλαντικά έχουν εξελιχθεί πολύ περισσότερο φτάνοντας μερικές φορές να είναι προϊόντα υψηλής γαστρονομίας. Τα Κρητικά αλλαντικά, φημισμένα για την ποιότητά τους και την εξαιρετική τους γεύση, κατέχουν τα τελευταία χρόνια εξέχουσα θέση στην ελληνική και όχι μόνο αγορά.

Λοιπά υλικά

Διάφορα επιπλέον τυριά, λαχανικά, Κρητικός ντάκος, μαγιές, γλάσσo, ζάχαρη, αυγά, σουσάμι, μπαχαρικά κλπ., αποτελούν επιπλέον υλικά που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων μας. Προσεκτικά επιλεγμένα και με γνώμονα πάντα την άριστη ποιότητα τους.