Makfood

Δαμιανάκης Γ. & Σια I.K.E.

Το ανεβατό καλιτσούνι είναι η προζυμένια εκδοχή στο παραδοσιακό λυχναράκι.

Οφείλει το όνομά του στο φούσκωμα-"ανέβασμα" του προζυμιού και φαίνεται να έχει την καταγωγή του από την περιοχή της Σητείας.

Στη makfood με τα ίδια αγνά υλικά που φτιάχνουμε το λυχναράκι, αλλά με την αφράτη, μυρωδάτη ζύμη του προζυμιού, τα ανεβατά καλιτσούνια μας είναι ένας γευστικός πειρασμός που σε γυρίζει στην παλιά αγνή κρητική κουζίνα.

 

 

1008

  5 κιλ. /κιβ.

  

  70 γρ./τεμ.

 

 Πλήρη απόψυξη και επικάλυψη με αυγό.

 

 Προθερμασμένος. 170οC για περίπου 20'.

 

 

Βασικά συστατικά

Αλεύρι, μυζήθρα, αυγά, γάλα, έλαια, λιπαρή ύλη, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κανέλα, μαχλέπι, αρωματικές ύλες.

Σχετικά προϊόντα